Život na sjeveru…(5.9.2011)

Ljudi dragi, da li bi mogli kada komentirate staviti neko ime, bilo što, samo da znam kome odgovaram… 😉

Nama je u mentalitetu i duboko usađeno da stalno prigovaramo, da ne valja ovo da ne valja ono. Takav sam ja bio u Zagrebu, takav sam i ovdje . Edmonton je predosadan grad, nema se kaj vidjeti, nema se kaj raditi, nema ovo, nema ono itd. Ali nemojte mene uzeti kao reprezentativan primjerak, jer ja priznajem samo gradove ne manje od 2 milijuna stanovnika, jbg, mladost-ludost 😀

Edmonton je odličan grad za miran obiteljski život, ali za mlađu populaciju(kao što sam ja) jednostavno i realno ima boljih i zabavnijih, dok ne dođem(o) u te bolje treba iskoristiti i uživati u svemu što ovaj grad nudi.
U Zagrebu smo sretni ako nam dođe jednom, dvaput godišne globalno poznati bend ili pjevač/pjevačica. Čak i tada kada dođe ne napuni se dvorana.
Da vidite da Edmonton ipak nije toliko dosadan grad i da ima jako puno događanja napisat ću samo ime bendova i pjevača koji su bili i koji dolaze u zadnja 4 mjeseca : U2, Avril Lavigne, Michael Buble, Josh Groban, Pearl Jam, Kesha, Ace of Base, Foo Fighters, Maroon 5, Kings of Leon, Flogging Molly, Los Lobos ( 😀 ) itd. Pa onda imate gomilu zanimljivih festivala, koji su eto i meni bili zanimljivi moram priznat. Prvi na kojem sam bio je Heritage Festival, 80tak zemalja predstavlja svoju hranu, običaje i kulturu. Između ostalih moglo se naći i Hrvatsku, Bosnu i Srbiju. Nama napokon prilika da napokon pojedemo nekaj z Balkana :D.

Evo ovako je to izgledalo:

i za kraj…da upoznate čovjeka koji stoji iza ovog bloga, sa baklavom iz BiH paviljona (kad Hrvati neznaju kuhat): 😀

Tjedan dana nakon Heritage festa održao se Capital EX Parade. Veliki zabavni park za djecu i roditelje, te predvečer za stariju populaciju koncert uz naravno razne štandove sa hranom i pićem, nešto slično kao Božićni sajam na Velesajmu, ali sa većom i boljom ponudom. Jedina mana, ne koncerta, nego države je što ne možete piti alkohol bilo gdje, nego u samo ograđenom prostoru. Ne možete ni uzeti 5-6 komada, jer vam odmah otvore pivo da se ne bi slučajno našao neki balkanac, stavio u torbu i pokušao ne daj Bože piti izvan ograđenog prostora. Na sve se čovjek privikne, pa tako i na to. Zadnju večer su nastupali Ace of Base, legendarna švedska grupa sa par velikih hitova, jedan od njih je i All That She Wants. Ulaz je bio 12$, ali kakav bi ja to balkanac bio da se ne snađem pa uđem za 5$. Ne možeš protiv korijena da ga jebeš 😀
Jedan gospodin iz Toronta(redovno komentira i daje savjete pod imenom šatrogospon) mi je savjetovao da se što više družim, upoznajem ljude, nađem zanimaciju i bit će mi puno lakše. Hvala na savjetima i pozitivnim komentarima, jer moram priznat da je puno lakše(što se tiče nostalgije) kada upoznajete ljude, družite se, izlazite, otkrijete neke nove zanimacije i tako. U zadnje vrijeme sam turbo-aktivan i društven. Samo ta turbo-aktivnost i društvenost nosi neke negativnosti, kao što je suludo trošenje love, ali dobro, ovdje se lako nađe posao i zaradi lova..

Evo i par slika sa Capital EX-a:

na koncertu je nastupio i Sandi, te je ova naredna slika uhvaćena baš uz riječi: nebo je noćas ogromno, nebo zna gdje je moje maleno, nebo je noćas krivo za sve, o da si barem ovdje ali nema teee (moš mislit :D, jbg, romantična sam duša, nešto kao romantica86, ali ne bu to niko shvatio, nema veze 🙂 ), kakva simbolika, da bar 😀

Naravno, ne treba pogađati da sam ja bio u onome ograđenome prostoru gdje se piju sokovi i to. Razglas i zvučnici su bili loši, ali ne toliko da se ne bi uživalo u prekrasnoj ljetnoj kišnoj večeri…da da, morala je kiša pasti.
Nedugo nakon Capitala Ex, održan je još jedan festival, Fringe Festival, ovaj put na ulicama Edmontona, nešto slično kao Ces’t is d Best u Zagrebu, street art, ulični zabavljači te štandovi. Slika sa toga nema, ali također zanimljivo za pogledati ako se kad nađete u Edmontonu za vrijeme održavanja istog.

Do tad uživajte u slikama(jer ko zna kad bute sljedeće vidjeli 😀 ), a evo i jedan kratki video, link sa youtubea jer me wordpress traži 60$ da meĆem videa(lopovluk nečuveni)… 😉

19 Comments on “Život na sjeveru…(5.9.2011)

  1. drago mi je cut da te je emocinalna kriza kolko-tolko prosla i da ste jos u kratkim rukavima :P….

    negativan stav i mentalitet polako nestane (s godinama)

    pozdrav tebi i lokalnom drustvu!

  2. jel valjo šta burek?

    i ne vidim nigdje pokraj jogurt!!!
    SRAM TE MOŽE BIT!!!!

    :=)

  3. hehe…zafalilo nam love, tj. tih ticketa kojim se kupovala hrana(mislim da je burek bio 7 ticketa)…tak da smo se jedva izborili i za dva bureka, di bi nam još dali i jogurt, a nema veze što smo balkanska braća 😀

  4. Kralju poslao sam ti na e mail poruku,Kanada,ako je ikako moguće da mi odgovoriš,jako mi je bitno.
    Hvala unaprijed..
    Mate

  5. Znači polahke “integrišeš” u sustav. Osjeća se pozitivna energija iz sadržaja. Slažešm se sa šatro gosponom u vezi s postepenim nestankom “stava” i mentaliteta, no prvenstveno je za taj proces važan gubitak frustracija i ugroženosti ili smanjivanje iste razine na normalnu. Take care i samo naprijed!!!

  6. postovi su sve rjedji….nadam se da je to rezultat smanjene nostalgije i podebljanog drustvenog zivota 🙂

  7. da,da…u pravu si…ali vjerovao ili ne imam toliko tema o kojima bi mogao pisati, dva započeta članka, ali ne baš i vremena…zapravo imam vremena, ali mi se ne da 😀

    jbg, netko mora ispaštati, a to su čitatelji, baš sam sebičan 😛

    možda danas nešto napišem, budemo vidjeli

  8. kako se obistinjuje ono sto si pričao da se ne sluša se rodbina i takvi
    imao prilike pričat sa svojim rođakom iz toronta i govori kako se posla nema,kako je slabo,nemože se naći posao itd itd a kad sam mu spomenio da imam u planu doć dole,ne u TO samo je zašutio i naglo je morao otić negdje tj prekinut razgovor

    napisao bi ovo na forumu al bananka sam dobio

    • a s druge strane ja pokusavam nagovoriti svoju necakinju da dodje i proba. ne izgleda bas zainteresirana….ima nas svakakvih

    • Pravi navijač ide na Dinamo-Varteks…pravi navijač je bio u Splitu…pravi navijač slijedi SRCE, a ne JEFTINE KARTE i pravi navijač prati svoj klub i kada ide LOŠE i kada ide dobro.

      Zdravko i Zorane spremajte kofere…;)

  9. Daj misli malo na nas….nemoj biti tako sebičan……ajde,ajde lijepo si namjestiš laptopić da ti je najudobnije što ti može biti, za pisanje, ne za spavanje i tip tip, slovo po slovo i eto ti blogića….Pozdrav iz Zaprešića

  10. Pitajte kaj vas zanima, još se nije pojavila osoba kojoj nisam odgovorio na mail 😉

    A članak će biti kad bude…pokušavam pisati, ali misli su mi trenutno daleko od kanade i edmontona 🙂

    • Jel zapoceo proces sredivanja papira od poslodavca kod kojeg radis? Jesi dobio onu povisicu?
      Jel se sta na poslu promjenilo na gore/bolje (sef,kolege na poslu,opcenito)
      Kakav je tvoj osjecaj u vezi toga,ocel bit sta od toga il nece,jer sam procitao da sef samouvjereno kaze da moze sredit papire?..
      Jesil dobio jos ponuda za posao,kod koga,koja vrsta posla??
      Jesi promjenio smjestaj?

      Pisi malo o tom,mi koji smo se odlucili doc to nas najvise zanima,bar mene,al mislim i vecinu ostalih.

  11. Bravo 7sedmica7, postavio si odlična pitanja i dao posla ovom našem istraživaču, također i mene sve to zanima……prijavila sam se prije neki dan na WH i sad čekam, svakako planiram ići u Albertu, ne znam još Calgary ili Edmonton, u fazi sam proučavanja oba grada pa ćemo vidjeti koji će prevagnuti……

  12. E da, zaboravih……ne daj se da te opet ta nostalgija ščepa, makni sve od sebe što te podsjeća na na ovu bespomoćnu zemlju dok te ne prođe, idi sebi na ruku, super si se snašao, inteligentan si dečko i svima nama jako puno pomažeš….iskoristi maksimalno svoj potencijal, jer ovdje kako i sam to već znaš, nitko to ne cijeni…..još uvijek je tako, ništ se nije promjenilo i vjerovatno ne bude…..drži se, mi smo uz tebe i navijamo za tebe…..kakav nogomet? (ne volim ga uopće) Ja navijam za tebe!!!!

  13. @ quadzilla (jer nema reply gumba) – pa fora i je u tome da tam konobari i zivotari, dijeli stan sa sestrama, mamom i bakom (nemrem si ni zamislit kakev je to kokosinjac)….mislim da ju je zapravo frka…napustit ono kaj zna, prijatelje, navike.
    btw. bila je vec tu, tak da okvirno zna kaj ju tu eventuanlo ceka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: